سه‌شنبه، 10 آبان 1390

پرسش :

آيا ترس کودکان به طور مطلق ناپسند و زيانبار است؟

پاسخ :
همان گونه که اضطراب مفيد(ر. ک: ص 27) وجود دارد، ترس مفيد نيز هست. لازم است کودک در سطح معيني ترس داشته باشد؛ براي مثال، خوب است تا حدي از غريبه‏ها بترسد تا به هر کسي اعتماد نکند؛ تا حدي از آب بترسد تا خود را داخل استخر نيندازد؛ از جاده و خيابان بترسد تا خطري براي خود ايجاد نکند؛ از خداي بزرگ بترسد تا گناه نکند و....
برخي والدين براي مصون ماندن کودکان از خطرها، آنان را بيش از حد مي‏ترسانند که نتيجه‏ي خوبي ندارد. کودکي که به شدت از آب و استخر ترسانده شود، به احتمال زياد در آينده نيز به سمت استخر و دريا نمي‏رود و از شنا، اين ورزش خوب، محروم خواهد شد. کودکي که به شدت از غريبه‏ها ترسانده مي‏شود، به هيچ کسي اعتماد نخواهد کرد که اين مطلوب نيست؛ افزون بر اين که ترس از غريبه‏ها او را مي‏آزارد.
هيچ‏گاه فرزندتان را از خداي بزرگ و مهربان به شدت نترسانيد؛ چرا که تصويري نامطلوب از او در ذهن آنان نقش خواهد بست و خداي مهربان و رؤوفي که در جاي جاي زندگي‏اش بدو نياز دارد، جايگاهش را از دست خواهد داد.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)

نظرات کاربران