شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

پسر 7 ساله ام علاقه شديدي به آتش بازي دارد و مي ترسم خطرهايي را در پي داشته باشد. با اين رفتار او چگونه برخورد کنم؟

پاسخ :
آتش بازي کودک، نشان دهنده مشکل عاطفي او است. بررسي کنيد و با به دست آوردن منشأ مشکل عاطفي او( اختلاف والدين، فرزند دوم، کم توجهي، بي محبتي، سرزنش و...) آن را از بين ببريد.
حساسيت و واکنش شديد در مقابل اين رفتار، او را حريص تر مي کند؛ بنابراين، واکنش شديد نشان ندهيد؛ اما زمينه هاي خطر را با مراقبت بيشتر و قرار دادن کبريت ها و فندک ها در کمد، از بين ببريد.
فرزند خود را با آرامي و در موقعيت هاي مناسب( نشان دادن اخبار مربوط به آتش سوزي هاي مهيب از تلويزيون) آگاهي دهيد که رفتارش خطرساز است و ممکن است فاجعه اي به بار آورد. نشان دادن عکس هاي آتش سوزي ها و قربانيان آن ها در مجلات و روزنامه ها و قرار دادن کپسول اطفاي حريق در منزل، هشدار دهنده خوبي است.
توصيه مي کنم هرگاه به کوه و دشت مي رويد، مسؤوليت روشن کردن اجاق را به او واگذاريد و اگر براي روشن کردن آن، يک جعبه کبريت را به طور کامل آتش زد، بردباري کنيد تا اشباع شود و در منزل و جاهاي خطرساز، کمتر آتش بازي کند.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388