شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

فرزند 5 ساله ام کلمات را خوب ادا نمي کند. آيا او لکنت زبان دارد؟ لطفاً نشانه هاي لکنت را بيان کنيد.

پاسخ :
اگر فرزند شما، کلمه ها را ناتمام رها مي کند يا در آغاز گفتار وقفه دارد يا واژگان و عبارت ها را تکرار و من من مي کند، لکنت زبان ندارد.
کودکي که لکنت زبان دارد، هنگام سخن گفتن، نشانه هاي ذيل را از خود بروز مي دهد:
1. نخستين حرف کلمه را با سرعت تکرار مي کند؛
2. مصوت هاي «آ» و « او» و «اي» را به طور غيرطبيعي مي کشد؛
3. در صورت خود، پيچ و تاب ايجاد مي کند و سرش را تکان مي دهد؛
4. چشمک مي زند و بازوهايش را حرکت مي دهد؛
5. فک او لرزش دارد و تنفسش نامنظم است.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388