شنبه، 19 آذر 1390

پرسش :

کودکان بيشتر در چه سن و در چه موقعيت هايي با آلت تناسلي خود بازي مي کنند؟ آيا لازم است آنان را از اين کار بازداريم؟ اگر چنين است، چگونه مي توان جلو اين رفتار را گرفت؟

پاسخ :
کودکان، بيشتر پس از رهايي از پوشک( به جهت کنجکاوي)، با آلت تناسلي خود بازي مي کنند.
اين رفتار، گاهي به جهت مشکلات جسمي( خشکي پوست آلت يا خارش و سوزش آن) است.
در مواردي، اضطراب، باعث اين رفتار مي شود و از اين راه، کسب آرامش مي کند.
به طور کلي، اين رفتار، هنگام استحمام، بازيگوشي، خستگي، بي حوصلگي، در خودرو هنگام حرکت، و هنگام مطالعه( در سنين تحصيل)، بيشتر وجود دارد.
شما بايد او را از اين کار منع کنيد( ر.ک: ج1، ص 143)؛ زيرا اگر دستکاري ها استمرار داشته باشد، به طور طبيعي احساس لذت مي کند و اين احساس لذت، ممکن است در آينده( هنگام بروز غرايز جنسي) او را دچار انحراف جنسي کند.
در اين حالت بکوشيد با استفاده از روش حواس پرت کردن( ر.ک: ص 104) يا مشغول ساختن دست هاي او، کودک را از اين کار بازداريد. توجه داشته باشيد که اگر براي کسب آرامش اين عمل را انجام مي دهد، آرامش روحي او را با از بين بردن زمينه هاي اضطراب وي فراهم آوريد.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388