يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

از كجا بفهمم كه فرزندم اعتماد به نفس ندارد؟

پاسخ :
فرزند داراى ضعف اعتماد به نفس، نشانه‏هايى دارد و هر قدر اين نشانه‏ها بيشتر باشد، ميزان خودباورى‏اش كمتر است:
1. استعدادهايش را دست كم مى‏گيرد و بيشتر، نقاط منفى خود را مى‏بيند؛
2. از دست زدن به تجربه‏هاى جديد مى‏هراسد؛
3. از حضور در جمع و معاشرت با ديگران گريزان است؛
4. سخن گفتن در جمع برايش سخت است؛
5. از بيان انديشه و نظر خود در كلاس درس و جمع ديگران مى‏ترسد؛
6. گله و شكوه خود را از ديگران ابراز نمى‏كند و خود نيز انتقاد نمى‏پذيرد؛
7. تذكر داده به ديگران برايش بسيار سخت است؛
8. هنگام درخواست و تقاضا از ديگران، خجالت مى‏كشد؛
9. از «نه» گفتن مى‏هراسد و با ديگران رودربايستى دارد؛
10. به راحتى تحت تأثير سخن يا پيشنهاد ديگران قرار مى‏گيرد؛
11. قدرت دفاع از حق خود را ندارد؛
12. گمان مى‏كند ديگران برايش ارزشى قائل نيستند؛
13. براى ناتوانى‏هاى خود، ديگران را سرزنش مى‏كند؛
14. بهانه‏جويى مى‏كند و خيلى زود نااميد مى‏شود؛
15. عواطف و احساسات خود (خنديدن، گريستن، ابراز محبت و...) را نمى‏تواند به خوبى و به طور گسترده نشان دهد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388