يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

از كجا بفهمم كه فرزندم آمادگى دستشويى رفتن را دارد تا آموزش را آغاز كنم؟

پاسخ :
براى اين آموزش بايد زمينه‏هايى فراهم باشد:
1. سن فرزند شما بايد از 18 ماهگى گذشته باشد؛ و گرنه آموزش فايده‏اى نخواهد داشت (ر. ك: ص 141 و 142)؛
2. گستره واژگانى كودك نيز بايد بين 30 تا 50 كلمه باشد كه برخى از اين واژگان به ادرار (جيش) و مدفوع (پى‏پى) مربوط مى‏شود. در صورتى كه فرزند شما در تكلم تأخير داشته باشد (ر. ك: ج 1، ص 59 و 60)، در آموزش كنترل ادرار و مدفوع او موفق نخواهيد شد؛ زيرا نمى‏تواند مفهوم آموزش را درك و از آن پيروى كند. افزون بر اين، هنگام نياز به دستشويى، توانايى اعلام آن را ندارد.
3. فرزند شما بايد فشار را در روده‏هاى خود احساس كند و پس از عمل دفع، به رابطه بين اين دو پى ببرد. از نشانه‏هاى اين درك، اين است كه ناگهان بازى خود را به مدت چند ثانيه متوقف و بعد كمى احساس ناراحتى مى‏كند و به والدين پيام مى‏دهد كه خودش را كثيف كرده و بايد تميز شود يا در گوشه‏اى كز مى‏كند و در پوشك خود مشغول دفع مى‏شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388