يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

با اين كه 12 سال از عمر پسرم مى‏گذرد، هنوز مسأله شب ادرارى او حل نشده است. اين مشكل تا چه سنى ادامه خواهد داشت؟

پاسخ :
شب ادرارى كودكان، مشكلى است كه با افزايش سن، خود به خود از بين مى‏رود، مگر اين كه منشأ جسمى (پزشكى) داشته باشد (حدود 5 درصد) كه در اين صورت، كودك شب ادرار بايد تحت درمان قرار گيرد.
كودكان 3 ساله حدود 49 درصد، كودكان 4 ساله 26 درصد و 5 ساله‏ها حدود 7 درصد به شب ادرارى با تعريف خاص آن (ر. ك: ص 144) مبتلايند و اين مشكل در سنين بالاتر به تدريج كاهش مى‏يابد؛ به طورى كه براساس اين پژوهش (1)
در 10 سالگى حدود 3 درصد گزارش شده است.
فرزند شما اكنون وارد دوره نوجوانى (12 تا 18 سالگى) شده كه در اين سن، حدود 5 / 1 درصد گزارش شده كه در نهايت تا مرحله بلوغ جنسى (حدود 14 سالگى) ادامه مى‏يابد؛ به ويژه اگر شب ادرارى در خانواده شما ارثى باشد (ر. ك: ص 157).
اين مشكل به ندرت (1 درصد) در بزرگسالى ادامه مى‏يابد؛ پس نگران دانشگاه و ازدواج فرزندتان نباشيد و مطمئن باشيد كه اين مسأله به زودى حل خواهد شد.
در زمان باقيمانده سعى كنيد با راهكارهاى ذكر شده در بخش شب ادرارى اين كتاب، از بار فشار روحى او بكاهيد.
پی نوشت:
1.دكتر حسين برهانى (روان پزشك)، كودكان بيش فعال، ص 59.
در اين زمينه، پژوهش‏هاى متعددى انجام، و آمارهاى متفاوتى داده شده است كه به برخى از آن‏ها اشاره مى‏شود: كودكان 3 ساله 33 درصد، 4 ساله 25 درصد، 5 ساله 20 درصد، و 5 / 8 ساله 10 درصد (ريتا ويكس نلسون، والن سى‏ايزرائل، اختلال‏هاى رفتارى كودكان، ص 254).
كودكان 3 ساله 50 درصد، 4 ساله 31 درصد، 8 ساله 12 درصد (يو. داگلاس، اصلاح رفتار كودكان، ص 142). پسران 6 ساله 22 درصد، دختران 6 ساله 18 درصد، پسران سفيدپوست 11 ساله 13 درصد، پسران سياه‏پوست 11 ساله 22 درصد، دختران سفيدپوست 11 ساله 9 درصد، دختران سياه‏پوست 11 ساله 12 درصد، در 18 سالگى 3 درصد (سوزان، اى‏گاتليب، كليدهاى برخورد با مشكلات خواب كودكان، ص 168).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388