يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

پسرى 6 ساله دارم كه پس از تولد خواهرش دچار شب ادرارى شده است. علت چيست و چگونه مى‏توان مشكل را حل كرد؟

پاسخ :
علت شب ادرارى فرزند شما، حسادت به دختر تازه متولد شده است. حسادت باعث فشار روحى و فشار روحى سبب اضطراب مى‏شود (ر. ك: ص 152 - 150).
او شب هنگام خواب مى‏بيند كه ديگر مورد توجه نيست و اين كابوس، او را دچار مشكل شب ادرارى مى‏كند.
فرزند اول شما تاكنون سيد و سرور و در متن زندگى بوده و اكنون با تولد فرزند جديد به حاشيه رفته و ديگر مانند قبل مورد توجه شما و ديگر نزديكان (پدربزرگ، مادربزرگ، عمو، دايى، خاله و...) نيست و تحمل اين حالت برايش بسيار سخت است.
اگر مى‏خواهيد مشكل او از بين برود، توجهتان را از فرزند دوم كمتر و به او بيشتر توجه كنيد (ر. ك: ج 1، ص 46 و 47).
جالب است بدانيد كه فرزند اول شما، گاهى در بيدارى و به عمد رختخواب خود را خيس مى‏كند؛ زيرا مى‏بيند كه وقتى خواهر كوچكش پوشك خود را خيس مى‏كند، مادر هنگام تعويض او، با مهربانى برايش شعر مى‏خواند و او را غرق در بوسه مى‏كند. او نيز با اميد به چنين رفتارى از سوى مادر، تشك خود را خيس مى‏كند كه البته صبح هنگام با برخورد غير منتظره مادر! شگفت‏زده مى‏شود.
توجه داشته باشيد كه اين گونه رفتارها، «واپس روى» است و اگر برخورد شما با پديده فرزند دوم، حساب شده و درست باشد، دوامى نخواهد يافت.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388