يکشنبه، 20 آذر 1390

پرسش :

با توجه به علاقه فراوان كودكان به بازى، آيا مى‏توان از اين ابزار براى مسؤوليت‏پذير كردن آنان استفاده كرد؟

پاسخ :
بله. براى كودكان به ويژه زير 7 سال، استفاده از بازى براى اين مسأله بسيار مؤثر است. شما مى‏توانيد از بازى‏هاى جالبى براى ايجاد احساس مسؤوليت در كودكان استفاده كنيد.
1. ترتيب مسابقه براى جمع‏آورى وسايل و اسباب‏بازى‏ها و ركوردگيرى؛
2. ايفاى نقش آدم آهنى با كوك كردن همديگر و جمع‏آورى وسايل؛
3. ايفاى نقش فروشنده‏هاى دوره‏گرد و خريدارى وسايل؛
4. ايفاى نقش اسب چرخ و فلك شهربازى و برداشتن يك شى‏ء با هر بار بالا و پايين رفتن؛
5. كوك كردن يك اسباب‏بازى آهنگ‏دار و جمع و جور كردن اسباب‏بازى‏ها تا پايان آهنگ؛
6. بازى خواباندن اسباب‏بازى‏ها در زمان خواب در محل استراحت آن‏ها؛
7. بازى ببين و بگو به اين صورت كه 1 دقيقه اتاق و اسباب‏بازى‏هاى ريخته شده فرزند را نگاه مى‏كنيد و پس از برداشته شدن آن‏ها به وسيله او، به ياد مى‏آوريد كه چه وسايل و اسباب‏بازى‏هايى را برداشته است؛
8. استفاده از ماشين‏هاى اسباب‏بازى براى حمل و نقل ديگر اسباب‏بازى‏ها؛
9. ايفاى نقش گنج ياب و جمع‏آورى خرت و پرت‏هاى اتاق؛
10. ايفاى نقش مأمور بهداشت و جمع‏آورى آت و آشغال‏ها؛
11. دادن نقش گارسون به فرزند براى آوردن صبحانه يا شام؛
12. بازى بيرون آوردن لباس بدون اين كه پشت و رو شود.
ايجاد مسؤوليت در قالب بازى و سرگرمى، ويژه خردسالى است و پس از مدتى از شكل سرگرمى خارج مى‏شود و به صورت كار در مى‏آيد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388