پنجشنبه، 24 آذر 1390

پرسش :

چه كسي در جهنم در كمين طغيانگران است؟

پاسخ :
در آيه ي 21 سورهء نباء مي خوانيم: «انّ جهنم كانت مرصادا»: جهنم كمينگاهي بزرگ است. «مرصاد» به مکاني گفته مي شود كه مخصوص كمين است و جهنم در كمين گنه كاران است و هر كدام از طغيانگران به آن نزديك مي شود آنها را به خود مي كشاند و در كام خود فرو مي برد. و نيز برخي گفته اند كه در دوزخ فرشتگان عذاب در كمينند و به استناد به آيهء شريفه اي مي كنند: «و ان منكم الّا واردها كان علي ربّك حتماً مقضيا»(1) و در اين گذرگاه عمومي و همگاني فرشتگان عذاب در كمينند و دوزخيان را مي ربايند. و به هر حال از اين گذرگاه عمومي احدي از گنهكاران نمي توانند بگذرند يا فرشتگان عذاب آنها را مي ربايند و يا جاذبهء شديد جهنم آنها به داخل مي كشاند.
پی نوشت:
1-مريم/71.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم