پنجشنبه، 24 آذر 1390

پرسش :

مجرمان را چگونه به دوزخ مي برند؟

پاسخ :
بردن مجرمين به سوي دوزخ توأم با تحقير و ذلت و زجر و عذاب است ليكن در آيات مختلف تعابير گوناگوني برده شده است از جمله:
1- در سورهء حاقه مي فرمايد: «خذوه فغلوّه ثم الجحيم صلّوه»(1): او را بگيريد و در غل و زنجير كنيد سپس در آتش دوزخ وارد سازيد. و نيز در سورهء مؤمن آمده است: «اذ الاغلال في اعناقهم والسّلاسل يسحبون»(2): و در حالي كه غلها و زنجيرها در گردن آنها قرار گرفته آنها را مي كشانند.
2- در سورهء دخان آيه 47 چنين آمده است: «خذوه فاعتلوه الي سواء الجحيم»، او را بگيريد و با شدت به ميان جهنم برانيد.
و مشابه اين آيه در آيه اي ديگر مي فرمايد: «ونسوق المجرمين الي جهنم وردا»(3): مجرمان را چون شتران تشنه كامي كه به سوب آب مي روند به سوي جهنم مي رانيم.
3- در آيه اي ديگر از نحوه هدايت مجرمين به دوزخ سخن مي گويد و مي فرمايد: «و يوم يحشر اعداء الله الي النّار فهم يوزعون»(4): روزي كه دشمنان خدا را جمع كرده و به سوي دوزخ مي برند و صفوف پيشين را نگه مي دارند تا صفهاي بعد به آنها ملحق بشوند لذا به طور دسته جمعي آنان را وارد دوزخ مي كنند.
و براي جلوگيري از فرار و... هر مجرمي داراي يك نگهبان است كه اورا تا درب جهنم مي كشاند و سپس به داخل آتش مي افكند.
پی نوشتها:
1-حاقّه/31و30.
2-مؤمن/71.
3-مريم/86.
4-فصلت/19.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم