پنجشنبه، 24 آذر 1390

پرسش :

آيا جهنم داري گوش و چشم است؟

پاسخ :
طبق آيهء 12 سوره فرقان كه مي فرمايد: «اذا رأتهم من مكان بعيد سمعوا لها تغيظاً و زفيرا»: هنگامي كه آتش گناهكاران را از دور مي بيند صداي وحشتناك و خشم آلود جهنم را كه با نفس زدن شديد همراه است مي شنوند. در اينجا روشن است كه مي فرمايد: آتش آنها را مي بيند گوئي كه چشم وگوش دارد، و چشم به راه دوخته و انتظار اين گنهكاران را مي كشد. و اينطور نيست كه كافران صداي جهنم را از فاصله نزديك بشنوند بلكه از همان فاصله دور كه طبق بعضي روايات يك سال راه است جهنم از خشم فرياد مي زند و گنهكاران صداي آن را مي شنوند، مانند حالتي كه انسان خشم خود را با فرياد آشكار مي كند جهنم هم خشمش را با فرياد نشان مي دهد.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم