پنجشنبه، 24 آذر 1390

پرسش :

آيا جهنم نفس مي كشد؟

پاسخ :
در ذيل تفسير آيه اي از سورهء مباركه ي فرقان كه مي فرمايد: «سمعوا لها تغيظاً و زفيرا»(1) گنه كاران از دور، ما صداي خشم آلود جهنم را كه با نفس زدن همراه است مي شنويم لذا، براي آتش دوزخ زفير (حبس كردن نفس در سينه) آمده است درست شبيه حالتي است كه انسان نفسش را در سينه فرو مي برد آن چنان كه دنده هايش به طرف بالا رانده مي شود و معمولاً در حالت خشم بسيار و عصبانيت ايجاد مي گردد. لذا جهنم هم از فرط خشم و عصبانيت شديد صدايش را يكباره رها مي كند. و همچنين حيوان درنده ي گرسنه اي كه در انتظار طعمه خويش است، انتظار گنهكاران را مي كشد.
پی نوشت:
1-فرقان/12.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم