شنبه، 26 آذر 1390

پرسش :

چه كساني خلود در جهنم دارند؟

پاسخ :
چنانچه مي دانيم خلود در جهنم خاص كافران است با توجه به آيات 16-14 انفطار كه مي فرمايد: «و انّ الفجار لفي جحيم يصلونها يوم الدّين و ما هم عنها بغائبين»: و بدكاران در دوزخند روز جزا وارد آن مي شوند و مي سوزند و هيچ گاه از آن غائب و دور نيستند، «يصلون » به معني دخول در آتش و سوختن و برشته شدن وتحمل درد ورنج آمده است وهمچنين چون فعل مضارع است دلالت بر استمرار و ملازمت نيز دارد و آنجا كه مي فرمايد آنها هيچگاه از آن غائب و دور نيستند جمله دلالت بر خلود و جاودانگي آنان در آتش مي كند. لذا منظور از فجار همان كفارند كه پرده هاي عفاف و تقوي را به خاطر عدم ايمان و تكذيب روز جزا پاره كردند و خود را مستحق چنان عذاب مستمر و جاودانگي مي كنند.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم