شنبه، 26 آذر 1390

پرسش :

چرا فعل و انفعالات و مسرّت و حزن در برزخ بيشتر و سريعتر از دنياست؟

پاسخ :
در عالم برزخ ماده وجود ندارد و صورت محض است. ماده است که جلو بسياري از فعل و انفعالات و حرکات را مي گيرد و در برزخ اين حاجب و مانع وجود ندارد لذا روح انسان که در قالبهاي مثالي و در اجسام خيلي سريع تحت تأثير واکنش ها و کنش ها قرار مي گيرند. همانطور که انسان در عالم خواب در يک لحظه مسافتهاي طولاني را بدون وسيله سير مي کند و يا در آسمان آبي بدون بال و پر و هواپيما به پرواز در مي آيد و... در عالم برزخ نيز چنين است حرکات بسيار تند و سريع و بدون مانع رخ مي دهد و حزن و اندوه نيز به همين جهت عدم وجود ماده و مانع بيشتر از عالم دنياست.
منبع: تصویر برزخ و برزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم