شنبه، 3 دی 1390

پرسش :

بهشت « عدن » چه تفاوتي با ساير بهشتهاي پروردگار دارد؟

پاسخ :
در آيات زيادي از قرآن کريم به « جنات عدن » و ويژگي هاي آن بر مي خوريم از جمله « وعدالله المؤمنين و المؤمنات جنات تجري من تحتها الانهار خالدين فيها و مساکن طيبه في جنّات عدن »(1) خداوند به مردان و زنان با ايمان باغهايي از بهشت را وعده داده است که از زير درختانش نهرهايي جريان دارد و در اين نعمت بزرگ زوال و فنا و جدايي راه ندارد و مسکن هاي پاکيزه و منازل مرفّهي در بهشت عدن در اختيار آنها قرار مي دهد. « عدن » از جهت لغت شبيه خلود است ليکن چون به مسئله خلود قبل از آن اشاره شده است معلوم مي شود که جنات عدن محل خاصي از بهشت پروردگار است که بر ساير باغهاي بهشت امتياز دارد و در حديثي از پيامبر اکرم (ص) است که عدن را توضيح مي دهد و مي فرمايند : عدن آن خانه پروردگار است که هيچ چشمي آن
را نديده و به فکر کسي خطور نکرده و تنها سه گروه در آن ساکن مي شوند پيامبران و صديقين و شهيدان (2).
پی نوشت:
1- توبه / 72.
2- مجمع البيان ذيل آيه مورد بحث.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کريمي، انتشارات جامعه القرآن الکریم