شنبه، 3 دی 1390

پرسش :

چگونه بهشت « دارالسلام » است؟

پاسخ :
آيه شريفه : « والله يدعوا الي دارالسّلام »(1). خداوند مردم را به دارالسلام و سرزمين سلامت و آرامش دعوت مي کند، بهشتيان که وارد اين سرزمين مي شوند با سلامهاي مختلفي روبرو هستند از جمله :
1- « والملائکه يدخلون عليهم من کل باب سلام عليکم بما صبرتم فنعم عقبي الدّار »(2). ملائکه از هر دري بر بهشتيان وارد مي شوند و به آنها مي گويند سلام بر شما به خاطر شکيبائيهايي که داشتيد و چه پايان خوبي است اين سرايي که نصيبتان شده است.
2- وگاه ساکنان اعراف آنهارا صدا مي زنندومي گويند سلام برشما، « ونادوا اصحاب الجنه ان سلام عليکم »(3).
3- و گاهي پس از ورود در بهشت با سلام و تحيت فرشتگان روبرو مي شوند. و گاه به هنگام قبض روح اين سلام از سوي فرشتگان به آنان نثار مي شود و مي گويند : سلام بر شما وارد بهشت شويد به خاطر اعمالي که انجام مي داديد: « الذين تتوفيهم الملائکه طيّبين يقولون سلام عليکم ادخلوا الجنه بما کنتم تعملون »(4).
4- و گاهي خودشان به يکديگر سلام مي دهند و اصولاً تحيّت آنها در آنجا همان سلام است « تحيّتهم فيها سلام »(5).
5- بالاخره برترين و بالاترين سلامها به آنها، سلام پروردگار است « سلام قولاً من رب رحيم » و خلاصه اينکه در آنجا نه سخن لغوي است و نه کلام بيهوده اي و تنها کلامشان سلام است سلام، « لايسمعون فيها لغواً ولا تأثيما الا قيلاً سلاماً سلاماً »(6).
پی نوشت:
1- يونس / 25.
2- رعد / 24.
3- اعراف / 46.
4- نحل / 32.
5- ابراهيم / 23.
6- واقعه / 26.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کريمي، انتشارات جامعه القرآن الکریم