يکشنبه، 4 دی 1390

پرسش :

چگونه ايمان و عمل صالح سبب ورود به بهشت مي شود؟

پاسخ :
در آيات قرآن نخستين چيزي که سرمايه اصلي و خميرمايه سعادت و کليد درهاي بهشت شمرده مي شود ايمان و عمل صالح است چنانچه مي فرمايد : « والذين امنوا و عملوا الصالحات اولئک اصحاب الجنّه هم فيها خالدون »(1) : کساني که ايمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند ياران بهشتند، و جاودانه در آن خواهند ماند، در اين آيه و آيات بيشماري ( 2) خداوند انسان را دعوت به دو کار« عقيده » و « عمل صالح » مي نمايد و آن را رمز و راز فلاح، و رستگاري را در اين دو مي داند. بديهي است رابطه « ايمان » و « عمل صالح » رابطه« درخت » و « ميوه » است، يک درخت سالم ( از درختان ميوه ) خالي از ميوه نخواهد بود، همچنين ايمان از عمل صالح نخواهد شد، مگر ايمان هاي ضعيف و کم نور که در برابر شهوات و هوي و هوسها و پست و عنوانهاي کاذب از اثر مي افتد. لذا در حديثي از امام صادق (ع) مي خوانيم که وقتي از حقيقت ايمان سئوال کردند، فرمودند : « الايمان ان يطاع الله فلا يعصي » ايمان آن است که اطاعت خدا شود و معصيت او نشود (3).
پي نوشت:
1- بقره / 82.
2- آل عمران /136؛ نساء /124؛ حج / 14و 23و 56؛ عنکبوت / 58؛ زمر / 74.
3- اصول کافي، ج 2، ص 33؛ ح 3.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کريمي، انتشارات جامعه القرآن الکریم