يکشنبه، 4 دی 1390

پرسش :

چه کساني سريع و آسان به حسابشان رسيدگي مي شود و به بهشت و رحمت خدا وارد مي شوند؟

پاسخ :
در آياتي از قرآن مجيد مي خوانيم : « فأمّا من اوتي کتابه بيمينه فسوف يحاسب حساباً يسيراً »(1) :اما کسي که نامه اعمالش به دست راستش داده شده به زودي حساب آساني براي او مي شود. و در حديثي از رسول خدا(ص) آمده است که مي فرمايد : ثلاث من کنّ حاسبه الله حساباً يسيراً و ادخله برحمته »(2) : سه چيز است در هر کس باشد خداوند حساب او را آسان مي کند و او را به رحمتش در بهشت وارد مي سازد. عرض کردند : اي رسول خدا (ص) آنها چه چيز است؟ فرمود : « تعطي من حرمک و تصل من قطعک، وتعفو عمّن ظلمک » عطا کني به کسي كه تو را محروم کرده، و پيوند برقرار کني با کسي که از تو بريده و عفو کني کسي را که به تو ستم کرده است. و همچنين از روايات استفاده مي شود که « حسن خلق » هم سبب آساني حساب و زودتر رسيدن به جوار رحمت حق است چنانچه رسول اکرم (ص) مي فرمايند :« حسّن خلقک يخفّف الله حسابک »(3) اخلاق خود را نيکو کن تا خداوند حسابت را آسان کند.
پي نوشت:
1- انشقاق / 7 و 8.
2- نورالثقلين، ج 5، ص 537، ح 12.
3- بحار الأنوار، ج 68، ص 383، ح 20.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کريمي، انتشارات جامعه القرآن الکریم