يکشنبه، 4 دی 1390

پرسش :

آيا در بهشت موسيقي و غنا هم وجود دارد؟

پاسخ :
اين سؤالي است که يکي از صحابه امام صادق (ع) به نام « عاصم بن حميد » از حضرتش مي کند و حضرت در پاسخ مي فرمايد : بلي، بدرستي که در بهشت درختي است که خداوند به بادها امر مي کند به آن بوزند، از اين درخت اصواتي بلند مي شود که خلايق تاکنون به زيبايي آن صوت و صدا نشنيده اند سپس فرمود : اين نعمت در عوض ترک سماع و شنيدن غنا در دنيا است که مؤمنين از خوف خداوند داشتند (1).و همچنين از پيامبر اکرم (ص) منقول است که فرمودند : « در بهشت نهري وجود دارد که در دو طرف آن دوشيزگان سپيدروي و سپيدپوش نشسته اند و مشغول خواندن هستند و با چنان صدايي مي خوانند که خلايق تاکنون چنين صدايي نشنيده اند و اين نعمت بالاترين نعمت بهشتيان است و از پيامبر سئوال مي شود که اين دوشيزگان به چه چيزي تغنّي مي کنند؟ فرمودند : به تسبيح و ذکر صفات الهي (2).
پي نوشت:
1- بحارالأنوار، ج 8، ص 127.
2- بحارالأنوار، ج 8، ص 196.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کريمي، انتشارات جامعه القرآن الکریم