سه‌شنبه، 27 دی 1390

پرسش :

با وجود آيات نفى شفاعت،چگونه مى توان اعتقاد به تحقق آن داشت ؟

پاسخ :
نخستين شبهه در مورد شفاعت اين است كه چندين آيه قرآن كريم دلالت دارد بر اينكه در روز قـيـامـت شـفاعت درباره هيچ كس پذيرفته نمى شود از جمله آيه (48) بقره :و اتقوا يوما لا تجزى نـفـس عن نفس شيئا و لا يقبل منها شفاعه و لا يوخذ منها عدل ولا هم ينصرون بترسيد از روزى كـه هيچ كس به هيچ وجه از ديگرى كفايت نمى كند و ازهيچ كس شفاعتى پذيرفته نمى شود و از كسى عوض و بدل گرفته نمى شود و نه مورد يارى واقع مى شوند . پاسخ اين است كه اين گونه آيات در مقام نفى شفاعت استقلالى و بى ضابطه است كه كسانى به آن معتقد بودند . مـضـافا به اينكه , آيات مزبور عام است و مى توان قانون كلى را به وسيله آياتى كه دلالت بر پذيرش شفاعت باذن اللّه و ضوابط معين داردتخصيص زد .
eporsesh.com