پنجشنبه، 20 بهمن 1390

پرسش :

حـجـاب مـخـصـوص زنان پيامبر است زيرا آيه 53 سوره احزاب در مورد زنان پيامبر است آنجا كه مى فرمايد و اگر از زنان پيامبر چيزى خواستيد از پشت پرده بخواهيد درآيه 32 اين سوره نيز كه از تـبـرج و عـشوه گرى در سخن گفتن نهى مى كند و به خانه نشينى توصيه مى كند , باز راجع به زنـان پـيـامـبـر اسـت در واقع موقعيت والاى زنان پيامبر در صدور چنين فرمانى موثر بوده است بنابراين حجاب براى بقيه بانوان يك تكليف الزامى نيست .

پاسخ :
در پـاسـخ مـى گوئيم برخى آيات قرآنى عموميت دارند و مختص زنان پيامبر نيستند مثل آيه 59 سوره احزاب و آيه 31 سوره نور . ثانيا آيه 32 سوره احزاب كه زنان پيامبررا مخاطب قرار داده است با شواهدى همراه است كه از آن عموميت فهميده مى شودبراى مثال مى فرمايد اى زنان پيامبر شما اگر با تقوا باشيد با بقيه بانوان فرق داريد يعنى به خاطر موقعيت خاصى كه داريد پاداش مضاعف خواهيد داشت . از ايـن جـمله مى فهميم كه ترك تبرج و عشوه گرى از مصاديق تقوا و پارسائى است كه اختصاص بـه زنان پيامبر ندارد نكته ديگر در اين آيه اين است كه مى فرمايد در سخن گفتن نرمش و خضوع نشان ندهيد تا افراد بيمار دل به طمع نيفتند جمله دوم نقش علت و حكمت راداراست يعنى آنچه بـايـد از آن پـرهيز كنيد به طمع انداختن افراد هوسباز است و اين اختصاصى به زنان پيامبر ندارد همه زنان بايد به اين هشدار توجه كنند . آيه 53 سوره احزاب نيز توام با تعليل عامى است كه آيه را از اختصاص به زنان پيامبر خارج مى كند مى فرمايد اگر از پشت پرده از زنان پيامبر چيزى بخواهيد براى سلامت شما مردان و آن زنان بهتر اسـت از صـدر اين آيه معلوم مى شود كه رسم مردم آن زمان چنين بود كه وقتى به ميهمانى وارد خانه كسى مى شدند در داخل آن خانه مراعات حريم را نمى كردند و بى مهابا به آشپزخانه مى رفتند تـا ظـرف غذا را از ميزبان بگيرند و قرآن دستور مى دهد در چنين موقعيتى كه زنان حجاب كامل ندارند بايد ازپشت پرده از آنها چيزى بخواهيد و سرزده وارد آشپزخانه يا اتاق بانوان نشويد . در آيه 60 سوره نور خداوند مى فرمايد زنان سالمند كه ديگر اميدى براى ازدواج ندارند مى توانند در حضور نامحرمان پوشش خود بر زمين نهند و لازم نيست حجاب كامل را مراعات كنند از اين آيه به وضوح مى فهميم همه بانوان جوان بايد حجاب كامل داشته باشند و اين حكم مخصوص زنان پيامبر نيست . گذشته از اين آيات همه فقهاى اسلام از آغاز تا امروز حجاب را وظيفه اى براى همگان مى دانند نه وظيفه اى براى زنان پيامبر .
eporsesh.com