پنجشنبه، 20 بهمن 1390

پرسش :

دروغ گفتن در خريدن زمين مسجد و بناي آن از نظر قرآن چه حكمي دارد؟

پاسخ :
دروغ گفتن در خريد زمين مسجد و... اقسام مختلفي دارد و در پرسش مشخص نشده است كه دروغ گفتن دقيقاً در چه چيزي صورت گرفته است‌؟ آيا دروغ در اينكه زمين ملك‌ِ وي بوده است‌؟ يا در نيت‌؟ يا در شرائط و خيارات‌؟ و يا... كه هر يك از اينها حكم متفاوتي ممكن است داشته باشد.
در عين حال ـ حتي اگر دروغ گفتن از اقسامي باشد كه باعث بطلان معامله نشود و معامله صحيح باشد ـ با توجه به جوابهاي سؤال‌هاي قبلي‌، روشن مي‌شود كه براي ساختن و آباد كردن مسجدي كه مورد رضايت و قبول خداست نبايد هيچ گناهي صورت بگيرد، نمي‌توان از راهي كه خدا نهي كرده است به وي نزديك شد، و اگر مسجدي مقبول خدا نباشد براي سازنده‌ي آن باقيات الصالحات نخواهد بود.
از طرف ديگر بايد توجه كرد كه خلوص نيت و دوري از اتباع هواي نفس و پيروي از شيطان در امور مربوط به مسجد ـ كه محل عبادت است ـ با تأكيد بيشتري در قرآن آمده است‌، خداوند مي‌فرمايد:
"وَ أَن‌َّ الْمَسَـَجِدَ لِلَّه‌ِ فَلاَ تَدْعُواْ مَع‌َ اللَّه‌ِ أَحَدًا"(جن‌،18) يعني‌; "همة مساجد خاص‌ِ خداوند است‌، پس در جَنب خداوند هيچ كس را (به پرستش‌) مخوان‌."
eporsesh.com