پنجشنبه، 20 بهمن 1390

پرسش :

چرا در قرآن انسان عجول و بخيل توصيف شده، آيا اين تبرئه انسان نيست؟

پاسخ :
آن چه از ظاهر آيات كريمه قرآن به نظر مى رسد اين است كه انسان طبعاً عجول و بخيل است ولى مى تواند با عمل به دستورات سازنده اسلام خويشتن را تربيت كند و نفس خويش را از دو رذيله مذكور و ساير رذائل اخلاقى ديگر تزكيه و پاك نمايد. در حقيقت كار تربيت دينى اين است كه انسان را يارى دهد تا از طبيعتها و جامعى هايش فاصله بگيرد. انسان نيز به همين اندازه كه از طبع اوليه خويش جدا مى شود، استعدادش متبلور مى گردد و به سوى كمال گام بر مى دارد. پس اين ويژگيها كه قرآن نام مى برد براى شناسايى خويش است، سپس در بسيارى از آيات آدمى را مواخذه مى كند كه چرا گام برنداشته و در حد طبيعى هايش مانده است. سوره عصر يكى از آن نمونه هاست.
eporsesh.com