پنجشنبه، 20 بهمن 1390

پرسش :

آيا نمونه‌اي از معجزه‌های امامان‌(علیهم السلام)در قرآن آمده است‌؟ لطفاً به چند مورد از آن‌ها اشاره بفرماييد؟

پاسخ :
در قرآن كريم‌، دربارة فضايل اهل‌بيت‌: آيات فراواني وارد شده است‌، ولي دربارة معجزه‌هاي ايشان‌، مطلبي نيامده است دليل اين امر، آن است كه آن‌چه براي اهل‌بيت‌: لازم مي‌باشد فضائلي است كه آن‌ها را از ديگران ممتاز كرده‌، لياقت رهبري امت را براي آنان اثبات نمايد، امّا اين كه معجزه هم داشته باشند، براي آنان امر لازمي نبوده‌، زيرا معجزه‌، فقط براي اثبات نبوت و پيامبري است و براي آنان ضرورت دارد.
اگر امامان معصوم‌(ع) در برخي موارد، معجزه‌اي هم داشته‌اند، براي اثبات امامت‌شان نبوده‌، بلكه براي تحكيم ايمان محبّان آنان بوده است‌. خلاصه آن كه‌، چون انتخاب و انتصاب آن‌ها به امامت‌، به وسيلة پيامبراکرم(ص) صورت گرفته‌، پس معجزه‌هاي آنان ـ براي اثبات امامت‌شان يا چيزهاي ديگر ـ امر ضروري نبوده است تا قرآن از آن سخن بگويد، بلكه آن چه لازم بوده ـ و قرآن هم به آن‌ها پرداخته است ـ معرّفي آن‌ها از راه بيان فضايل اخلاقي آنان بوده است‌، مانند صدقه دادن در ركوع (مائده‌،55)، اطعام سه شب افطاري به سائل (سوره انسان‌) خوابيدن در شب خطر، به جاي پيامبراکرم(ص) (بقره‌،207) و... بيان اين‌ها در قرآن به اين جهت است كه‌، مردم آن‌ها را بهتر بشناسند و با جان و دل از آنان پيروي نمايند.
eporsesh.com