جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

آياتي كه در مورد دنيا و آخرت در قرآن مجيد آمده آيا به صورت مساوي آمده است؟

پاسخ :
واژه دنيا و آخرت هر كدام 115 بار در قرآن آمده اند.
قرآن ويژگيهاي فراواني را از دنيا و آخرت بيان ميكند كه به برخي از آنها اشاره ميكنيم:
الف ـ در دنيا هر چه بخواهيم نصيب ما نخواهد شد; "لَّيْسَ بِأَمَانِيِّكُمْ وَلاَ َّ أَمَانِيِّ أَهْلِ الْكِتَـَبِ"(نسأ:123); اما در آخرت انسان مؤمن هر چه بخواهد به او ميدهند "لَهُم مَّا يَشَآءُونَ فِيهَا وَ لَدَيْنَا مَزِيدٌ" (ق:35).
ب ـ نعمت دنيا مقطعي و زودگذر است; اما نعمت بهشت دائمي است "اكلها دائم"; "الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَـَـلِدُونَ"(مؤمنون:11)
ج ـ دنيا جاي ماندن و قرار نيست; قال علي: "أيّها الناس إنّما الدنيا دار مجاز"(نهج البلاغه، خ 203) اما قيامت جاي ثابت و ماندني است "و أن الاخره هي دار القرار"(ر.ك: هزار و يك نكته از قرآن كريم، اكبر دهقان، ص 458 ـ 480، مركز فرهنگي درسهايي از قرآن.)
البته، آياتي كه درباره دنيا و آخرت در قرآن آمده بسيارند و فقط به بخشي از آن اشاره كرده و مابقي را به تلاش خود شما واگذار مينماييم: (بقره،86)، (آلعمران،22)، (نسأ،77)، (انفال،67)، (توبه،38)، (رعد،26)، (روم،7) و (غافر،39) كه در اين آيات دنيا و آخرت هر دو ذكر شدهاند.
eporsesh.com