جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

به چه علت سوره يس، عروس قرآن است؟ چگونه محتواي اين سوره به جز ايمان به وحي قابل پذيرش مي باشد؟

پاسخ :
در روايات، از سورة يس به عنوان قلب قرآن ياد شده است. محتواي اين سوره غير از ايمان به وحي، دربارة توحيد، معاد، قرآن، انذار و بشارت است.
زيرا از پيامبر9 نقل شده كه فرمود: "لكلّ شيء عروسٌ وعروس القرآن سورة الرحمن; براي هر چيزي عروسي است و عروس قرآن سورة الرحمن است".(ترجمة الميزان، سيد محمد باقر موسوي همداني، ج 19، ص 155، دفتر انتشارات اسلامي.)
همچنين اين سوره به طور كلي، بيانگر نعمتهاي مادي و معنوي خداوند است كه بر بندگان ارزاني داشته.
از طرفي، تكرار آية "فبأيّ ءَالاء ربّكما تكذّبان"، در مقطعهاي كوتاه، آهنگ جالب و زيبايي به سوره داده و اين آهنگ وقتي با محتواي آيات (بيان نعمتهاي خدا) آميخته شود، جاذبه بيشتري پيدا ميكند; به همين جهت آن را عروس قرآن ميگويند.(تفسير نمونه، آيت الله مكارم شيرازي و ديگران، ج 23، ص 91 ـ 92، دارالكتب الاسلامية.)
eporsesh.com