جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

لطفاً تفسير كوتاه و كاملي از سوره رعد بفرماييد؟

پاسخ :
در اين سورة شريف موضوعات مختلفي بيان شده و مطالب فراواني خصوصاً دربارة دعوت به توحيد، مبارزة با شرك و اثبات معاد وجود دارد كه به طور فهرست وار به برخي از آن اشاره مي‌شود:
1. بيان آيات توحيد و اسرار آفرينش كه نشانه‌هاي ذات پاك خدا هستند، مانند: برافراشتن آسمان‌هاي بي ستون‌، تسخير خورشيد و ماه به فرمان خدا، گسترانيدن زمين‌، آفرينش كوه‌ها، رودها، ميوه‌هاي متفاوت و...(در آيات‌: 2ـ4)
2. تعجب از سخن منكران معاد و عملكرد آنان‌.(در آيات‌: 5ـ10)
3. اشاره به مأموران الهي كه انسان را از حوادث حفظ مي‌كنند، در عين حال تغيير سرنوشت انسان‌ها به اعمال خودشان بستگي دارد(در آية 11)
4. تسبيح موجوداتي همچون رعد و فرشتگان‌، و سجدة موجودات زمين و آسمان براي خداوند. (در آيات‌:13ـ15).
5. مثال‌هايي محسوس براي شناخت حق و باطل (در آية 17)
6. ارائه برنامه‌هاي عملي سازنده مانند وفاي به عهد، صلة رحم‌، صبر و استقامت‌، برپاداشتن نماز، انفاق در راه خدا، پاسخ بدي را به نيكي دادن‌.(در آيات‌: 20ـ22)
7. اشاره به سرانجام خوش نيكوكاران و پرهيزكاران در بهشت (در آيات‌: 23ـ24 و 29)
8. اشاره به ياد خدا و آرامش دل‌. (در آية 28)(جهت آگاهي بيشتر از تفسير اين سوره به تفسيرهاي معتبر مانند: تفسير نمونه‌، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران‌، و ترجمة تفسير الميزان‌، علامه طباطبايي‌، مراجعه فرماييد / و چنان چه پرسشي برايتان پيش آمد با ما مكاتبه نماييد.)
eporsesh.com