جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

در آيه شريفه 41 سوره عنكبوت، بت پرستان و مشركان به چه چيز تشبيه شده‏اند؟

پاسخ :
مثال مذكور در مورد شرك و بت پرستي است و با تشبيه بت پرست و بت به عنكبوت و خانه‏اش، ضعف و ناتواني بت‏ها را بيان مي‏فرمايد خداوند در اين آيه شريفه بت پرستان را به عنكبوت و بت‏هاي آنها را به تار عنكبوت تشبيه كرده است. نه تنها بت پرستان، بلكه هر كسي كه به غير خداوند تكيه كند و او را وليّ خود قرار دهد، مشمول اين مثل مي‏شود؛ زيرا مي‏فرمايد «ألَّذِيْنَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللّهِ اَوْ لياءَ» [كساني كه غير از خدا را اولياي خود برگزيدند] و اين جمله عام است و اختصاص به بت و بت پرستي ندارد. بنابراين، مثل مذكور شامل بتِ مقام، بتِ سلطنت و قدرت، بتِ شهوت، بت هواي نفس، بت ثروت و هر آنچه به وسيله آن معصيت الهي انجام گيرد، مي‏شود.
eporsesh.com