شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

اگر پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) ‌در ايران ظهور مي‌كرد، آيا قرآن به زبان فارسي نازل مي‌شد؟ (زبان كتاب‌هاي آسماني بر چه اساسي مي‌باشد؟)

پاسخ :
يكي از اصول مسلم تبليغ‌، هم زباني مبلغ با كساني است كه براي تبليغ به سوي آن‌ها رهسپار مي‌شود; قرآن كريم مي‌فرمايد: "وَ مَآ أَرْسَلْنَا مِن رَّسُول‌ٍ إِلآ بِلِسَان‌ِ قَوْمِه‌ِي لِيُبَيِّن‌َ لَهُم‌;(ابراهيم‌،4) و ما هيچ پيامبري را جز به زبان قومش نفرستاديم تا ]حقايق را[ براي آنان بيان كند."
اين قاعدة كلي در فرستادن پيامبران‌، در مورد كتب آسماني نيز جاري بوده است‌; چنان كه قرآن كريم دربارة آخرين كتاب آسماني مي‌فرمايد: "وَ كَذَ َلِكَ أَوْحَيْنَآ إِلَيْكَ قُرْءَانًا عَرَبِيًّا لِّتُنذِرَ أُم‌َّ الْقُرَي‌َ وَ مَن‌ْ حَوْلَهَا;(شوري‌،7) و بدين گونه قرآن عربي به سوي تو وحي كرديم تا ]مردم عرب زبان‌[ مكه و كساني را كه پيرامون آنند، هشدار دهي‌."
گفتني است لزوم تناسب زبان مبلغ و كتاب با زبان مردم‌، در ابتداي رسالت و تبليغ است‌، و با گسترش شريعت و آيين و تعاليم يك مبلغ‌، از ضرورت آن كاسته مي‌شود; زيرا امكان برخورداري از وسايل تبليغي ديگر براي مبلغ فراهم مي‌شود.
eporsesh.com