شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

چرا سوره توحيد 4 آيه دارد؟

پاسخ :
ترتيب آيات قرآن و هر چند آيه به صورت يك سوره در آمدن، توقيفي است; يعني ترتيب آيات در سوره هاي قرآن با ارشاد و راهنمايي هاي پيامبر اسلام صورت گرفته است و نظر صحابه در به وجود آمدن ترتيب مذكور دخالتي نداشته اند.
دانشمندان براي حكمت تقسيم قرآن به سوره ها و علت كوتاه و بلند بودن آنها، نظرات مختلفي دادهاند. برخي گفته اند: حكمت تقسيم قرآن به سوره ها براي اثبات اين مسأله است كه هر سوره اي از قرآن ـ حتّي در حداقل آيات آن ـ معجزه و آيتي از آيات الهي است، و نيز اشاره به آن است كه هر سوره داراي روش و سبك مستقل و مخصوص به خود ميباشد.
برخي گفته اند: هر سوره اي، هدف و غرض خاصي را دنبال مي کند؛ پس از پايان يافتن آن غرض، سوره پايان مي يابد، لذا كوتاهي و طولاني سوره ها به اغراض سوره ها بر مي گردد.(ر.ك: تاريخ قرآن كريم، سيدمحمدباقر حجتي، ص 66 و 107، دفتر نشر فرهنگ اسلامي.)
eporsesh.com