شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

اعجاز قرآن از نظر بيان وسعت جهان آفرينش چگونه است؟

پاسخ :
ازآروزهاي بشر اين است كه از گنجايش و عرض و طول جهان، آگاه و از تعداد مخلوقات و وسعت جهان هستي اطلاعي به دست آورد ولي هيچگاه بشر به اين آروز دست نخواهد يافت زيرا درك وسعت جهان هستي و قوانين و رموز عالم آفرينش، از گنجايش عقل بشري بيرون است. او همين قدر مي‌داند ميلياردها جاندار دريايي و زميني و ميليونها گلها و گلبرگهاو نباتات، نمونه بسيار بسيار كوچكي از اقيانوس عالم و جهان خلقت مي‌باشد. بهترين و روشنترين جمله براي معرفي اين اقيانوس عظيم ناپيدا كرانه، همان جمله‌اي است كه آيه مورد بحث آن را آورده مي‌فرمايد: «اگر تمام درختان روي زمين قلم شوند و درياهاي روي زمين به كمك هفت درياي ديگر براي نوشتن كلمات خدا مركب گردند هرگز كلمات (مخلوقات) او تمام نمي‌شود». لقمان/27 يعني اين قلمها مي‌شكند و آن مركبها تا آخرين قطره تمام ميكي از آروزهاي بشر اين است كه از گنجايشي‌شود و شرح اسرار و رموز جهان آفرينش و شماره آنهان پايان نمي‌پذيرد.
جمله (ما نفدت كلمات الله) بهترين جمله‌اي است كه مي‌تواند اين حقيقت را ترسيم كند و هيچ رقم رياضي ولو هر اندازه بزرگتر باشد نمي‌تواند جاي اين جمله بنشيند. اگر مي‌فرمود: شماره موجودات و اسرار جهان آفرينش به اندازه عددي است كه يك هزار صفر همراه آن باشد باز اين جمله مي‌رساند كه شماره آن متناهي است، در صورتي كه جمله (ما نفدت كلمات الله)‌كلمات خدا تمام نمي‌شود به صورت واضحتري نامتناهي بودن آن را مي‌رساند.
اين حقيقت را بار ديگر قرآن تكرار نموده و در سوره كهف چنين مي‌فرمايد:
«قُل لَو كانَ البَحرُ مِدادا لِكَلماتِ رَبي لَنَفِدَ‌ البَحرُ‌ قَبلَ‌ أن تَنفَدَ كَلماتُ‌ رَبي وَ لَو جِئنا بِمِثلِهِ‌ مَدَداً» كهف/109
[اگر دريا مركب گردد (و كلمات خدا را به آن بنويسند) آب دريا پيش از آنكه كلمات خداوند تمام گردد پايان مي‌پذيرد].
اگر طول زماني را كه جهان از بدو پيدايش تا كنون داشتهظر بگيريم عظمت اين بيان روشنتر مي‌شود.
eporsesh.com