شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

آيا در قرآن از اختراعات امروزي مانند برق و... مطلبي آمده است‌؟

پاسخ :
قرآن تنها كتاب علمي نيست كه دربارة موضوع خاصي سخن گفته باشد، بلكه به برنامة زندگي انسان و ارزش‌هاي حاكم بر زندگي كه هم‌چنان محفوظند اشاره فرموده است و در صدد بيان سير كلي هدايت انسان مي‌باشد، امّا دستاوردهاي علمي بشري كه در گذر زمان‌، بشر با استفاده از تجربه‌هاي ديگران‌، روش زندگي و وسايل آن را عوض مي‌كند، تغيير پذيرند، امّا با اين حال آياتي در قرآن وجود دارد كه مفسران از مفهوم آن آيات وسايلي‌، چون هواپيما و ماشين و... را برداشت كرده‌اند، از جمله در آية هشت سورة نمل آمده است‌: "وَ الْخَيْل‌َ وَ الْبِغَال‌َ وَالْحَمِيرَ لِتَرْكَبُوهَا وَ زِينَة‌ً وَ يَخْلُق‌ُ مَا لاَ تَعْلَمُون‌َ;(نحل‌،8) اسب‌ها و استرها و الاغ‌ها را آفريد، تا بر آن‌ها سوار شويد و هم ماية زينت شما باشد و چيزها ]وسايل نقليه ديگري‌[ مي‌آفريند كه شما نمي‌دانيد".
هم‌چنين برخي مفسران‌، آيه 33 سوره "الرحمن‌" را، دال‌ّ بر مسافرت‌هاي فضايي مي‌دانند كه مي‌فرمايد: اگر مي‌توانيد از مرزهاي آسمان و زمين بگذريد، ولي هرگز قادر نيستيد، مگر با قدرت و نيرو، كه بعضي اين جمله را ]مگر با قدرت و نيرو[ اشاره به مسافرت‌هاي فضايي بشر دانسته‌اند كه قرآن‌، شرط آن را داشتن سلطة علمي و صنعتي مي‌داند.(همان‌، ج 23، ص 149.)
eporsesh.com