شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

آيا قرآن يك كتاب علوم طبيعي است؟

پاسخ :
شكي نيست كه قرآن را نمي‏توان به عنوان يك كتاب علوم طبيعي معرفي كرد و اصولا چنين انتظاري را نبايد داشته باشيم كه تمام اسرار علوم طبيعي، فورمولهاي رياضي، جزئيات علم تشريح، و مثلا نام و نشاني تمام داروها، بيماريها، و راه پيشگيري يا درمان آنها با همة خصوصيات و جزئيات آنها در قرآن باشد.
چه اينكه قرآن براي اين هدف نازل نشده، قرآن يك دائرة المعارف نيست، بلكه يك كتاب تربيت و هدايت است، هدايت نوع بشر به سوي يك زندگي به تمام معني انساني و سعادتمندانه، با همة ويژگيهايش و اين هدف را تأمين نموده است.
و اگر مي‏بينيم كه قرآن خود را چنين معرفي ميكند «وَنَزَّلنا عَلَيكَ الكِتابَ تِبْياناً لِكُلِّ شَيْئيٍ» نحل/89 [اين كتاب را بر تو نازل كرديم در حالي كه بيان كنندة همه چيز است] يا اينكه منظور يك امر نسبي است، يعني تمام اموري كه در اين هدف دخالت دارد و آنچه به تأمين يك زندگي سعادت بخش انساني و تربيت نوع انسان كمك ميكند در اين كتاب آسماني هست و يا اينكه كليات و اصول علوم و دانشها و آنچه انگيزة انسان بر كشف و جستجوي اسرار طبيعت و قوانين آفرينش مي‏باشد در آن وجود دارد، نه جزئيات آنها.
eporsesh.com