شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

محتواي سوره فلق و نام ديگر آن چيست؟

پاسخ :
محتواي اين سوره آموزه هايي است كه خداوند به پيامبر اكرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) خصوصاً و به مباني مسلمانان عموماً، در زمينة پناه بردن به ذات پاك او از شر همه اشرار مي دهد، تا خود را به او بسپارند و در پناه او از شر هر موجود صاحب شر در امان بدارند.(تفسير نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي، ج 27، ص 454، دارالكتب الاسلامية.)
اين سوره به همراه سوره ناس "معوّذتين" خوانده مي شود. در حديثي از حضرت امام باقر(علیه السلام) آمده است كه پيامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلم) بيمار شده بود. دو فرشته بزرگ خداوند جبرئيل و ميكائيل براي عيادت آمدند، جبرئيل در بالاي سر آن حضرت نشست و سوره فلق را خواند و ميكائيل در پايين پا نشست و سوره ناس را خواند و با خواندن اين دو سوره آن حضرت را در پناه خداوند قرار دادند(ر. ك: تفسير نمونه، ج 27، ص 468.)
eporsesh.com