شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

مفهوم كلي سوره مرسلات چيست‌؟

پاسخ :
سوره مرسلات هفتاد و هفتمين سوره در ترتيب قرآن و سي و سومين سوره از جهت نزول است‌. مفاهيم كلي سوره عبارت است از:
1. سوگند به عوامل و نيروهاي معنوي و پديده‌هاي مادي براي جلب افكار به تدبّر و تفكّر در آن‌ها و كشف حقايق و اسرار نهفته آن‌ها و بهره‌برداري از منافع سرشار آن‌ها.
2. تأكيد بر وقوع قيامت‌، نشانه‌ها و علايم وقوع آن‌، تغييرات جهان خلقت در آستانه وقوع آن‌، شدايد و سختي‌هاي آن روز براي كافران و منكران حق‌.
3. هلاكت مجرمان از قوانين كلي و سنت‌هاي حتمي الهي است‌.
4. آفرينش انسان و مادّه اوليه آن‌، توازن و اندازه‌گيري در آفرينش كه حاكي از صنع‌، علم و قدرت الهي است‌.
5. مواهب عظيم الهي براي انسان‌، مانند: زمين و آب و كيفيت آن‌ها، رام شدن زمين براي انسان و آفرينش آن طبق تأمين نيازهاي بشر، استقرار كوه‌ها در زمين و فوايد آن‌ها.
6. ترسيم سرنوشت متقابل مجرمان و متقين در روز قيامت‌، اعمال و نشانه‌هاي هر كدام از آن دو گروه براي عبرت و هدايت انسان‌ها و گزينش اصلح و احسن‌.(براي آگاهي از تفسير كامل اين سوره ر.ك‌: تفسير الميزان‌، علامه طباطبايي‌;، ج 20، ص 144ـ157، دفتر انتشارات اسلامي/ تفسير نمونه‌، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران‌، ج 25، ص 391ـ431، دارالكتب الاسلاميه‌.)
eporsesh.com