شنبه، 29 بهمن 1390

پرسش :

معنای دقيق آيه 41، سوره مباركه حجر چيست‌؟ آيا در اين آيه خداوند متعال نيت شيطان را تحسين می‌كند؟

پاسخ :
خداوند متعال در سوره حجر، آيه 41 مي‌فرمايد: "قَال‌َ هَـَذَا صِرَ َطٌ عَلَي‌َّ مُسْتَقِيم‌ٌ ;(حجر،41) فرموده اين راه مستقيم من است‌."
خداوند متعال به عنوان تحقير شيطان و تقويت قلب جويندگان راه حق و پويندگان راه توحيد و يكتاپرستي مي‌فرمايد اين راه راست و مستقيم من است‌..." و اين سنت فناناپذيري است كه تو (شيطان‌) هيچ گونه تسلط و قدرتي بر بندگان من نداري‌، مگر گمراهاني كه خودشان بخواهند از تو پيروي كنند."
بنابراين‌، خداوند نه تنها نيت شيطان را تحسين نكرده‌، بلكه او را مورد تحقير قرار داده است‌.(ر.ك‌: تفسير نمونه‌، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران‌، ج 11، ص 73، دارالكتب الاسلامية‌، تهران‌.)
eporsesh.com