يکشنبه، 30 بهمن 1390

پرسش :

با توجه به اينکه معاملات بانک ها واقعاً مضاربه نيستند، چون بانک ها هيچ خسارتي را بر عهده نمي گيرند، آيا مبلغي که سپرده گذاران به عنوان سود پول شان از بانک مي گيرند، حلال است؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام و المسلمين براتعلي بهرام زاده خراساني:
صرف عدم تحمل خسارت توسط بانک، موجب بطلان مضاربه نمي شود. همچنين دليل بر صوري بودن عقد مضاربه هم نيست، زيرا شرعاً اشکال ندارد که مالک يا وکيل او در ضمن عقد مضاربه شرط کند که عامل، ضامن ضرر و زيان هاي صاحب سرمايه باشد. بنابراين تا زماني که احراز نشود مضاربه يي که بانک به عنوان وکيل سپرده گذاران ادعاي انجام آن را دارد، صوري و به سببي باطل بوده، آن مضاربه محکوم به صحت است و سودهاي حاصل از آن که به صاحبان اموال مي رسد، براي آنها حلال است.
منبع: نشريه 7 روز زندگي، شماره 103.