يکشنبه، 30 بهمن 1390

پرسش :

فرزند چهارساله يي دارم که سر به هواست و مرتب اشياء را مي اندازد و روي زمين مي ريزد. واقعاً از دست او خسته شده ام. چه برخوردي با او داشته باشم؟

پاسخ :
بسياري از کودکان بين سنين دو تا شش سالگي، سر به هوا هستند. در اين زمان هماهنگي هاي لازم در آنها شکل مي گيرد. در برخي بچه ها، اين مسئله چشمگيرتر است. سر به هوا بودن طي دوران رشد يا نوجواني نيز به چشم مي خورد. صبر داشته باشيد، هيچ کودکي نمي خواهد سر به هوا باشد. راه هاي زير به شما کمک مي کند تا فرزندتان در عبور از اين مرحله موفق عمل کند:
1-محافظ ايجاد کنيد. از فنجان هاي داراي پوشش و بشقاب هاي پلاستيکي استفاده کنيد و اشياي شکستني را دور از دسترس او قرار دهيد.
2-فرزندتان را در کلاس هايي مانند ژيمناستيک، ورزش هاي رزمي و ... ثبت نام کنيد تا حرکاتش هماهنگي بيشتري پيدا کند.
3-فرزندتان را تشويق کنيد تا کارهاي جديد را بيازمايد و آن قدر تمرين کند تا در آن ها مهارت پيدا کند. سر به هوا بودن، اغلب با تمرين از بين مي رود.
4-گاهي اوقات سر به هوا بودن زياد نشانه ي وجود مشکل بينايي با مشکلات رشدي، حرکتي است. اگر تصور مي کنيد فرزندتان دچار اين مشکلات به صورت شديد است، او را نزد متخصص کودکان يا روانشناس ببريد.
منبع: نشريه 7 روز زندگي، شماره 103.