يکشنبه، 30 بهمن 1390

پرسش :

فرزندي شش ساله دارم که وقتي صحبت از حمام رفتن مي شود، شروع به نق زد ن کرده و ممانعت مي کند. چگونه مي توانم اين کار را برايش خوشايند کنم؟

پاسخ :
راه حل اساسي اين مشکل اين است که شما در اثر انديشه ورزي انگشت بر روي دلايل اصلي اين مسأله گذاشته و سپس با رفع کرد ن موانع، اين مشکل را هر چه بيشتر براي فرزندتان حل کنيد.
1- براي اين که اين تجربه هرچه بيشتر براي کود ک لذت بخش شود، بهتر است که از کف حمام مخصوص بچه ها استفاده شود. به علاوه خريد ن اسباب بازي هاي پلاستيکي نيز در اين رابطه سودمند است. چون کود ک پيش از حمام کرد ن مي تواند با اين اسباب بازي ها سرگرم شود.
2- چنانچه کود ک از سوختن چشم در جريان حمام کرد ن مي ترسد، بهتر است که از چشم پوش هاي ويژه ي حمام کود ک استفاده شود.
3- براي اين که بر مقاومت و ايستاد گي کود ک و خود چيره شويد، لازم است که حتي المقدور نوبت حمام کود ک را مرتب و منظم سازيد. براي مثال او را يک روز در ميان به حمام ببريد.
4- سعي کنيد که استحمام کود ک در ساعات اوليه ي روز باشد، چون شب ها مادر و کود ک غالباً خسته از فعاليت روزمره هستند.
5- راه ديگر چيرگي بر مشکل اين است که به حرف شنوي کود ک پاداش داده و به او قول د هيد که به رفتار خوبش جايزه خواهيد داد. نکته ي آخر اين که اگر کود ک تان بيش از شش سال دارد با نظارت خود چگونگي استحمام کرد ن را به او ياد بد هيد و بخواهيد که خودش به تنهايي اين کار را انجام د هد.
منبع: نشریه 7روز زندگي، شماره 108