دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

آيا رنگ پوست افراد، در ابتلاي آنان به نوعي بيماري خاص، نقش دارد يا خير؟

پاسخ :
بله، برخي بيماري ها، شايع ميان زردپوستان، سفيدپوستان يا سياه پوستان است. مثلاً محققان به تازگي دريافته اند که غذاهاي نشاسته دار از قبيل برنج سفيد و نان، احتمال ابتلا به بيماري ديابت را در زنان سياه پوست و زنان چيني افزايش مي دهد امّا اضافه کردن بعضي از حبوبات سالم به رژيم غذايي مي تواند اين خطر را کاملاً معکوس کند. با اين حال، يافته هاي محققان نشان دهنده اين است که خطر ديابت در زنان سياه پوستي هم که کربوهيدارت هاي تصفيه شده خوراکي مصرف مي کنند رو به افزايش است. همچنين مطالعات حاکي از آن است که زناني که مقدار زيادي فيبر مصرف مي کنند، از نظر ابتلا به ديابت در معرض خطر کمتري هستند. محققان دانشگاه بوستون بيش از 40 هزار زن سياه پوست آمريکايي را در سال 1995 مورد مطالعه قرار دادند و بعد از 8 سال، 1938 نفر از اين زنان به ديابت نوع 2 مبتلا شده بودند. طي اين مدّت معلوم شد اين زنان بيشتر غذهايي را مصرف مي کردند که خطر ابتلا به ديابت را در آن ها افزايش مي داد امّا کساني که بيشتر غذاهاي فيبردار از قبيل غلات سالم مصرف کرده بودند، در معرض خطر کمتري قرار داشتند.
منبع: ماهنامه نوآور، سال ششم، تيرماه 89