دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

دکترها در بسياري از موارد پماد جهت درمان تجويز مي کنند ولي هيچ کدام مقدار مصرف را تعيين نمي کنند. من واقعاً نمي دانم براي هر جاي بدنم چه مقدار پماد لازم است استفاده کنم لطفاً مرا راهنمايي کنيد.

پاسخ :
يکي از مسائل در درمان ضايعات پوستي تعيين مقدار کرم يا پماد يا ژل مورد نياز براي يک دوره درمان و روش صحيح استفاده از آن مي باشد تا از تحميل هزينه اضافي و نيز عوارض جانبي دارو جلوگيري شود. يکي از روش هاي ساده براي اين موضوع قاعده نه است که در آن سطح کلي بدن به قسمت هاي 9 درصدي تقسيم شده و به ازاي هر 9 درصد سطح گرفتار بدن حدود 9 گرم پماد يا کرم براي سه بار استفاده در يک روز نياز است. اين روش از دقت کافي برخوردار نمي باشد به همين دليل دکتر لانگ و همکارانش روش جديد موسوم به قاعده دست را پيشنهاد کرد در اين روش از واحدي به نام بند انگشت به اختصار (FTU) استفاده مي شود. يک FTU به طولي از پماد يا کرم خارج شده از تيوپ با قطره 5/. سانتيمتر که معادل طول سومين بند انگشت سبابه است گفته مي شود و دريک فرد بالغ تقريباً مساوي 5/. گرم پماد يا کرم مي باشد. در يک فرد بالغ FTU براي پوشش 2 طرف يک دست ( از مچ به پايين) کافي است. به طور مثال کل صورت و گردن معادل FTU 2 /5، بدنه FTU 7 و پاها FTU 2 است.
منبع: نشريه دنياي سلامت، شماره55.