دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

من 3 ماهه باردار هستم آيا مي توانم داروهاي موضعي براي جوش هاي صورتم استفاده کنم؟

پاسخ :
بهتر بود نام داروها را ذکر کنيد ولي به طور کلي در زير مقداري از داروها و نحوه مصرف آنها در حاملگي برايتان ذکر مي شود:
*بنزوئيل پروکسايد Benzoyl proxid: در موش ها به صورت Tumor promotor عمل مي کند بنابراين بهتر است در حاملگي استفاده نشود.
*هيدروکينون: مصرف آن در مقادير بالا در حيوانات نواقص اسکلتي و چشمي را مختصر افزايش مي دهد. هيدروکينون جذب جلدي دارد ولي در مورد عبور آن از جفت اطلاعي در دسترس نيست.
*مترونيدازول: در برخي از حيوانات موجب نواقص جنيني شده ولي مصرف موضعي آن بر روي انسان هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته.
*محلول تتراسايکلين: در مقادير مصرفي رايج عوارضي گزارش نشده.
*تره تينوئين: مصرف آن غير مجاز است.
*محلول اريترومايسين: جذب سطحي بسيار کمي داشته و در کل داروي نسبتاً سالمي است.
منبع: نشريه دنياي سلامت، شماره55.