سه‌شنبه، 2 اسفند 1390

پرسش :

من 10 سال است که قرص هاي جلوگيري از بارداري مي خورم. پس از قطع داروها چقدر طول مي کشد تا باردار شوم؟

پاسخ :
با اينکه ممکن است در همان ماه اول پس از قطع قرص ها فوراً باردار شويد، ولي بيشتر زنان پس از اتمام دو يا سه سيکل از قاعدگي باردار مي شوند. البته اين مدت براي زنان سالمي است که باروري آنها مشکلي ندارد. در 90درصد زنان قدرت قبلي تخمدان ها پس از شش ماه به حالت عادي باز مي گردد. اما سن شما بيش از مدت زمان مصرف اين قرص ها بر برگشت کامل قدرت باروري تان تأثير دارد؛ مثلا اگر شما در دهه 20 زندگي باشيد، به احتمال 94 درصد يک سال پس از قطع کامل قرص ها مي توانيد باردار شويد، اما پس از اينکه پا به دهه سوم عمر خود گذاشتيد، احتمال باردار شدن شما پس از قطع کامل قرص ها هر سال 3 تا 5 درصد کاهش خواهد يافت و نزديک چهل سالگي ميزان اين شانس 50 تا 65 درصد خواهد بود. ( اگر بيش از 35 سال سن داريد و بعد از شش ماه تلاش براي بارداري بدون استفاده از هيچ گونه وسيله جلوگيري حامله نشديد، به پزشک متخصص زنان و زايمان مراجعه کنيد). بهتر است سه ماه پيش از اينکه به طور جدي تصميم به بارداري بگيريد، از يک وسيله جلوگيري ديگر، مثل کاندوم يا ديافراگم استفاده کنيد. در ماه اول پس از قطع اين قرص ها، احتمال اينکه تخمدان ها به جاي يک تخمک دو تخمک آزاد کنند، بيشتر خواهد بود؛ پس شايد دوقلو حامله شويد. بهتر است پيش از حامله شدن با يک متخصص زنان و زايمان مشورت کنيد تا براي تان قرص هاي مولتي ويتامين يا حداقل 400 ميکروگرم اسيد فوليک تجويز کند و ريسک بروز نقايص جنيني کاهش يابد.
Rasekhoon.net