سه‌شنبه، 2 اسفند 1390

پرسش :

خانمي 35 ساله هستم. گاهي مفاصل دست هاي من درد مي کند و کمي نيز ورم دارند از کجا بفهمم که آرتريت روماتونيد دارم يا نه؟

پاسخ :
بهتر است به يک روماتولوژيست مراجعه کنيد که شرح حال دقيقي از شما بگيرند و شما را معاينه کنند. در آرتريت روماتونيد معمولا مفاصل به صورت قرينه ( راست به چپ) درگير مي شوند. با اينکه اين بيماري بيشتر به مفاصل متصل کننده انگشتان سبابه و مياني به کف دست و مفاصل بندهاي انگشتان دارد، در ساير مفاصل دست و پا و مچ نيز ديده مي شوند. بيماران مبتلا صبح ها مشکل دارند و گاهي بيشتر از يک ساعت طول مي کشد تا خشکي مفاصل آنها برطرف گردد. اين بيماري کف پا را نيز درگير مي کند و راه رفتن براي بيمار دردناک و مشکل مي شود. در آرتريت روماتونيد غشاي پوشانده مفاصل( سينويال) ملتهب و ضخيم مي شود و پزشک با معاينه متوجه آن مي شود.
Rasekhoon.net