چهارشنبه، 3 اسفند 1390

پرسش :

حكمت اينكه زن در عادت ماهانه عبادت را بايد ترك كند چيست در حاليكه بيمار بر روي تخت بايستي نمازش را بخواند؟

پاسخ :
توجه داشته باشيد كه اولاً اگر زن هم در حال عادي - غير از عادت ماهيانه - باشد همانطور كه اشاره كرده‏ايد ولو بر تخت بيمارستان و ... بايد نمازش را بخواند ثانياً اين حكم درباره زنان نظير ساير احكام است و به طور قطع حكمتي در آن نهفته است. چرا نماز مسافر شكسته مي‏شود؟ چرا در سفر نبايد روزه گرفت؟ چرا كافر اصلي بعد از اسلام نمازهاي گذشته‏اش قضا ندارد؟ و ... اينها هر كدام از حكمتي برخوردار است. ثانياً توجه داشته باشيد كه دين اسلام دين سمحه سهله است و در صدد سخت‏گيري و ايجاد و مشقت نبوده است. رابعاً مسئله بيماري غير منتظره است، چه بسا زن يا مردي در طول عمرشان يا ساليان درازي به طور كلي مريض نشوند ولي مسئله عادت ماهانه زن يك قانون طبيعي است همگاني و دائم است. خامساً به اين نكته نيز توجه كنيد كه در وضع قوانين شرعي و اجتماعي اصولاً رعايت نوع افراد در نوع زمانها و در نوع حالات مي‏شود يعني موارد استثنائي را نبايد در قانون مدّ نظر گرفت و گرنه هيچ قانوني را نبايد وضع كرد چون بهر حال استثنائي دارد.
eporsesh.com