چهارشنبه، 17 اسفند 1390

پرسش :

استفاده از ماهواره و برنامه هايى كه توسط دولت هاى غربى و ساير كشورها تهيه مى شود، براى اطلاع از برنامه هاى علمى و قرآنى چگونه است؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی خامنه اى(دامت برکاته):
استفاده ى مذكور گرچه فى نفسه منعى ندارد، مگر آن كه برنامه هايى كه به واسطه ى ماهواره پخش مى شود - كه محصول كشورهاى غربى و يا اكثر كشورهاى مجاور است - غالبا مشتمل بر تعليم افكار ضالّه و وارونه جلوه دادن حقايق است؛ علاوه بر آن كه مشتمل بر برنامه هاى لهو و فساد مى باشد؛ حتى مشاهده ى برنامه هاى علمى و يا قرآنى آن هم چه بسا سبب وقوع در فساد و ابتلا به حرام مى شود؛ لذا شرعاً استفاده از گيرنده ها براى مشاهده ى اين نوع برنامه ها حرام است؛ مگر آن كه برنامه هاى علمى محض و يا تماماً قرآنى و مانند آن باشد و ديدن آن ها مستلزم فساد و يا ابتلا به هيچ عمل حرام ديگرى نباشد.
استفتائات، ج 2، مسئله ى 135، ص 48.