چهارشنبه، 17 اسفند 1390

پرسش :

بعضى مردان مؤمن در دبيرستان ها و يا غير آن به زنان مسلمان درس مى دهند، طبيعتاً مرد مجبور است مطالب درس را بر روى تخته سياه بنويسد و خانم ها نيز همان گونه كه معمول است به دست و صورت استاد خود نگاه مى كنند، البته بدون قصد لذت و ريبه. آيا اين نگاه كردن جايز است؟

پاسخ :
نگاه كردن خانم ها به وجه و كفين و مواضعى كه مردان به طور متعارف نمى پوشانند، بدون لذت و ريبه اشكالى ندارد.
آيات عظام: امام، فاضل، گپايگانى و مكارم: عروه، نكاح، با استفاده از مسئله ى 51.
امام خمینی(رحمت الله علیه): تحرير، نكاح با استفاده از مسئله ى 19؛ توضيح المسائل، مسئله ى 2433 و استفتاء.
آیت الله العظمی اراكى(رحمت الله علیه): توضيح المسائل، با استفاده از مسئله ى 2447 و استفتاء.
آیت الله العظمی بهجت(رحمت الله علیه): نگاه كردن زن به بدن نامحرم، بنابر احتياط واجب حرام است، اما جواز نگاه كردن زن به قسمتى از بدن مرد نامحرم كه غالبا باز است، مثل سر، خالى از وجه نيست؛ مگر اين كه اين نگاه كردن، كمك به معصيت باشد.
توضيح المسائل، مسئله ى 1933.
منبع: جوانان و روابط، ابوالقاسم مقيمى، مركز مطالعات و پژوهشهاى فرهنگى حوزه علميه (1380)