يکشنبه، 21 اسفند 1390

پرسش :

آیا در روایات اسلامی اعمالی برای عيد نوروز وارد شده است؟

پاسخ :
حضرت امام صادق(عليه السَّلام) به ُمعَلَّى بن خُنَيس تعليم فرمودند:
چون روز نوروز شود، غسل كن و پاكيزه‏ترين جامه‏هاى خود را بپوش و به بهترين بوهاىِ خوش خود را خوشبو گردان و در آن روز روزه بدار. پس چون از نماز پيشين و پسين و نافله‏هاى آن فارغ شوى، چهار ركعت نمازبگذار (يعنى هر دو ركعت به يك سلام) و در ركعت اوّل پس از حمد ده مرتبه سوره «إِنّا أَنزلنا» بخوان و در ركعت دوّم، بعد از حمد ده مرتبه سوره «قُل يا أَيُّها الكافرون» و در ركعت سوم بعد از حمد ده مرتبه سوره «قل هو الله أَحد» و در ركعت چهارم بعد از حمد ده مرتبه «قل أَعُوذُ بربّ الفلق و قل أَعُوذُ بربّ النّاس» بخوان و بعد از نماز به سجده شكر برو و اين دعا را بخوان:
«أَللّهُمَّ صلِّ على محمَّد و آل محمَّد الاوصياء المرضيّين و على جميع انبيائك و رسلک بافضل صلواتك و بارك عليهم بافضل بركاتك وصَلِّ على ارواحهم و اجسادهم. أَللّهُمَّ بارك على محمّد و آل محمّد و بارك لنا فى يومنا هذا الذى فضّلتَه و كرّمتَه و شرّفتَه و عَظّمتَ خطره. أَللّهُمَّ بارك لِىَ فيما انعمتَ به علىَّ حتى لا أَشُكُرَ احداً غيرَك و وَسِّعُ علىَّ فى رزقى يا ذاالجلال و الإِكرام. أَللّهُمَّ ما غاب عنّى فلا تغيبنَّ عنّى عونَك و حفظَك و ما فقدتُ مِن شى‏ءٍ فلا تفقدنى عونَك عليه، حتّى لا اتكلَّف ما لا احتاج اليه يا ذاالجلال و الاكرام» چون چنين كنى، گناهان پنجاه ساله تو آمرزيده شود .
و بسيار بگو: «يا ذالجلال و الإِكرام». [1]
پى‏نوشت:
[1]. مفاتيح الجنان، ص 496