شنبه، 27 اسفند 1390

پرسش :

آیا خداوند متعال به دليل نقصى كه در اديان گذشته وجود داشت و به خاطر تحريفى كه در اين اديان به وجود آمده بود دين جديد را فرستاد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر محمد لگن هاوزن:
دو عنصر در اين جا داريم: يكى صرف نظر از منحرف شدن، خدا با رسالت پيغمبر ما، دين را براى انسان تكميل كرد و يكى اين است كه اديان ديگر منحرف شدند. امّا اين كه تا چه حدودى اين اديان منحرف شده اند و چه چيزى در اديان مختلف را مى توان گفت كه خدا فرستاد و در آن اديان منحرف شده، مسئله اى مشكل است. چون ما به اسلام اعتقاد داريم، مى توانيم از اسلام به عنوان معيار استفاده كنيم؛ يعنى مى توانيم بگوييم ما وقتى مطلب متناقضى در دين يهود يا دين مسيح با اسلام پيدا مى كنيم، پس حتماً خدا آن را نفرستاده؛ ولى در چيزهاى ديگر كه تناقض وجود ندارد مثلا تفاوت در مناسك، اين خيلى مشكل است كه بگوييم تا چه حدودى اين اديان منحرف شده اند. مدارك تاريخى در اين جا كم هستند و نمى توانيم صد در صد بگوييم چنين چيزى وجود نداشته است. پس از اين جهت ما نمى توانيم بگوييم اديانى كه خدا فرستاده است تا چه حد منحرف شده اند مگر در مواردى كه با اسلام تناقض داشته باشد.
منبع: پلوراليسم دينى ، رضا مصطفى لو، نشر مركز مطالعات و پژوهشهاى فرهنگى حوزه علميه (1380).